Víme, co jíme?

Další z přednášek cyklu „Vše, co jste chtěli vědět o jídle a báli jste se zeptat“ v Ústřední knihovně Praha se zaměří na hledání
„opravdového“ jídla a na otázku, zda víme, co skutečně jíme.

Konzumujeme potraviny nebo průmyslové výrobky? Víme, co obsahují potraviny, které jíme? Proč hledáme „čisté“ jídlo? Měli bychom omezit konzumaci masa? Kolik jídla vyhazujeme a proč? Jaká řešení hledáme, když chceme mít kontrolu nad tím, co jíme?

Na tyto a další otázky bude na své přednášce odpovídat antropoložka jídla PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D. z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy
a diskutovat o nich bude s prezidentkou Slow Food Praha Blankou Turturro.

Kde: Ústřední knihovna – MALÝ SÁL

Kdy: 28. 5. 2025 | 19:00

Vstupné: 60 Kč

Více informací zde.

| 22. 4. 2025 | Eva Rýznerová