Zpátky ke kořenům, tentokrát do pražských Kunratic

A máme tu další restauraci doporučovanou  Slow Food Prague.
Restaurace Lokál U Zavadilů se nachází v Kunraticích, daleko od ruchu pražského centra. V místě oblíbeném turisty a zároveň s čilým místním životem tak vznikl další z řady Lokálů nabízejících pod touto značkou stabilní českou kuchyni.  I zde se vaří naprosto v souladu s poptávkou zákazníka, jenž se v průběhu týdne mění. K Zavadilům zavítají ve všední den mnozí zaměstnanci s pracovištěm poblíž, o víkendu si kunratický Lokál oblíbily rodiny s dětmi, často i výletníci.

Uvařeno podomácku…

Atmosféru vesnické hospody vhodné ke každodennímu stravování navozuje jednoduchý interiér, kterému vévodí čisté tmavé stoly. V Lokálu se vaří česká jídla a výběr těch nejpopulárnějších představuje polední menu sestavené na míru zákazníkům. Na kvalitu surovin a poctivé dodržování postupů dohlíží šéfkuchař Jan Martínek. Zásady udržitelného zemědělství podporuje Lokál odběrem surovin od prověřených dodavatelů jako Amaso, Řeznictví a uzenářství U Dolejších, Třeboňský kapr. U Zavadilů si přijdou na své především milovníci masa. V denní nabídce mají možnost ochutnat jitrnici, jelito nebo taliána vyrobené poctivým řemeslným způsobem. Mezi nejpopulárnější hlavní chody patří rajská či vepřový závitek. Specialitou Lokálu jsou vykostěná kolena pečená na cibuli, podávaná s několika druhy knedlíků. U Zavadilů podporují také české rybářství a nabízejí filety z čerstvého kapra v jednoduché úpravě – na másle a kmínu. K domácí české kuchyni patří dobře ošetřené pivo, a to se tu čepuje přímo z tanku. O jeho kvalitu se stará mistr výčepní Lukáš Svoboda.

Lokál U Zavadilů

„Do budoucna rozšíříme v restauraci nabídku vepřových kolen,  plánujeme vybudovat vlastní udírnu uzenin, zavést tematické večery a rozšířit víkendovou nabídku pro rodiny s dětmi a náročnější klientelu,“ prozradil odpovědný vedoucí Marek Zákon.
V letní sezóně uvítá zákazníky příjemná zahrádka.
Stavit se U Zavadilů na oběd je jako ochutnat staré časy, kdy se jídla připravovala pomalu, bez umělých dochucovadel a polotovarů.

Lokál U Zavadilů

Lokál U Zavadilů

Lokál U Zavadilů

Lokál U ZavadilůLokál U Zavadilů

Článek z kategorie: | 14. 2. 2014 | Blanka