Pažitková omeleta se špenátem a smetanou

6 vajec, 3 polévkové lžíce strouhanky, 1 dcl sladké smetany, 1 lžíce olivového oleje nebo másla, sůl, na špičku nože muškátového oříšku, pepř, 1 lžíce nasekané pažitky

náplň: 500 g čerstvých očištěných špenátových listů, 1 malá očištěná cibulka 1 dcl sladké smetany, česnek, sůl, sýr na postrouhání

Rozšleháme vejce  se smetanou, a strouhankou, ochutíme  pažitkou, solí, pepřem a strouhnutím oříšku. Pomalu  na oleji či másle upečeme 3 omelety.

Náplň zhotovíme z uvařeného a odkapaného špenátu, který následně krátce podusíme na rozdušené cibulce, zalijeme sladkou smetanou, ochutíme rozlisovaným česnekem, solí a dobře promícháme. Poklademe na omelety a svineme do ruliček, které můžeme nakrájet na rolády a posypat postrouhaným uzeným sýrem, jenž je možno velmi krátce prohřát v troubě, aby se na omeletách povolil.

| 21. 4. 2009 | Blanka