Restaurace Angusfarm Soběsuky znovu otevřela své dveře
Restaurace Angusfarm Soběsuky vsadila jako jedna z prvních tuzemských gastronomických oáz na lokální dodavatele. Proslavila se vynikajícími steaky z plemene Aberdeen Angus, které se chovalo v okolí. Opakovaně jsme navštívili tenhle báječný podnik na pomezí západočeského a jihočeského kraje a přesvědčili se na vlastní chuťové buňky, že tady se vaří slow. I po změně majitele restaurace Angusfarm Soběsuky obhájila principy slow food a každoročně jsme ji doporučovali jako slow restauraci všem zájemcům o dobré, čisté a poctivé jídlo.
Protože restaurace patří dlouhodobě k našim spřáteleným podnikům a aktivním členům hnutí Slow Food, velmi nás zarmoutila zpráva, kterou jsme se dozvěděli koncem března. Ve čtvrtek 23. března 2023 večer restauraci zachvátil požár. Podnik byl z velké části zničen. Zvedla se ale vlna solidarity a nabídek pomoci – od zaměstnanců, přátel, kolegů z oblasti gastronomie i z řad veřejnosti. Restaurace se pustila do obnovy a rekonstrukce a prohlásila, že do léta otevře.
A to se také stalo.
Přesně 100 dní od požáru Angusfarm Soběsuky nabral druhý dech a znovu uvítala hosty.
Blahopřejeme k úsilí a držíme palce do další etapy.
Členové Slow Food Prague doporučují vychutnat si letní menu i s pečlivě zvoleným vinným párováním. Menu vzniklo pod taktovkou šéfkuchaře Jaroslava Viktory a je založené na osvědčených bestsellerech. V předkrmu a hlavním chodě najdete zdejší “zlato” – tedy vyzrálé maso z anguse.
Letní degustační menu
Předkrm
Tatarák z angus zadního, hráškový krém, smažené brambory, wasabi majonéza
Cortese, Broglia 0,1l
Polévka
Krém ze sladké kukuřice, kachní pršut, nakládaná mrkev, jablečná hořčice
Riesling, Von Buhl 0,1l
Hlavní chod
Angus nízká roštěná sous vide, zauzené pastinákové pyré, hlíva královská, lanýžová omáčka
Malbec, Château du Cèdre 0,1l
Dezert
Variace z čokolády, vanilkové parfait, maliny
Ramos Pinto Ruby 4cl
O Angusfarm Soběsuky se více dočtete v našem medailonku.