Co děláme

Objevujeme znovu původní chutě, bohatost a rozmanitost tradiční kuchyně, oprošťujeme se od plochosti rychlého životního stylu. Volbou toho, co jíme, můžeme ovlivnit zemědělskou produkci i potravinářskou výrobu a měnit tak svět k lepšímu.

Jak to děláme

  • Vzděláváme děti a dospělé v našich projektech;
  • Organizujeme vzdělávací programy na lokálních farmářských trzích, propojujeme zemědělce s koncovými zákazníky;
  • Vzděláváme personál restaurací, farmářských obchůdků a farem a šíříme filozofii Slow Food. Udělujeme značku Doporučeno Slow Food Prague;
  • Účastníme se doprovodných programů na regionálních zemědělských slavnostech;
  • Pořádáme společenské a kulturní události propagující jídlo jako hodnotu;
  • Přednášíme, prezentujeme, společně vaříme a ochutnáváme;
  • Filozofii Slow Food přinášíme do médií;
  • Spolupracujeme s dobrými lidmi, kterým jde o stejnou věc.

Cílové skupiny našich projektů:

  • Děti a jejich rodiče (projekty ve školách nebo pro rodiny s dětmi)
  • Senioři
  • Profesionálové ve stravovacích zařízeních