Kdo si pochutnal na jahodových knedlících?

Co by to bylo za farmářské trhy bez jahodových knedlíků? Když právě teď dozrávají ty nejlepší jahody na českém sluníčku?

Již tradičně se přípravy pokrmu ujaly zkušené kuchařky ze Staré gardy, senior klubu Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

Jana, Eva a Věra připravily jemné tvarohové těsto. Budilo pozornost, protože mělo tmavší barvu, a to díky použití strouhanky. Tento recept už máme vyzkoušený a víme, že všem chutná. Těsto je jemné a právě proto vynikne chuť jahody. A když se porce doladí rozpuštěným máslem a cukrem, je to slast.

Tento rok se nám podařilo přímo na trhu uvařit 160 čerstvých jahodových knedlíků!

Děkujeme všem, kdo jste přišli a sdíleli s námi radost.

 

Vyzkoušejte náš recept:

 

Na 10-12 knedlíků

Suroviny:

250 g měkkého tvarohu, 150 g polohrubé mouky, 100 g strouhanky, 1 vanilkový cukr, 1 celé vejce, 2 žloutky, 3 lžíce rozpuštěného másla, špetka soli

Postup:

Do tvarohu dejte našlehaná vejce se žloutky, špetku soli, vanilkový cukr, rozpuštěné máslo, mouku a strouhanku. Vypracujte těsto. Nechte 1/2 hodiny odležet a dle potřeby potom přidejte mouku tak, aby bylo těsto vláčné. Vyválejte váleček, nakrájejte na kousky a do každého zabalte omytou jahodu. Vytvořte knedlíky a vařte podle velikosti 8-12 minut.

 

| 17. 6. 2023 | Eva Rýznerová