Proč by restaurace nemohly podávat salát z čerstvých broskví?

Před pár dny jsem byla v jedné pražské restauraci a po jídle jsem měla chuť na čerstvé sezonní ovoce.

Nabídka čerstvého ovoce v pražských restauracích neexistuje. Nevím, zda ještě nedorazila nebo už vymizela, ale není. Restaurace nám sice celoročně nabízejí maliny z mrazáku či jablka ve štrůdlech, ale čerstvé sezonní  ovoce v nabídce není. Což začít právě s broskvemi?

Broskve, ovoce, které je z více jak 90 % vody, přírodním zdrojem vitamínů A, B a C a minerálních látek vápníku, sodíku, draslíku a železa, jehož úžasnou chuť si jezdíme užívat po celé léto  na jih Evropy,  zraje právě trď v našich zahrádkách a sadech.
Letní slunce vybarvilo plody do červena a přidělilo jim pořádnou dávku šťavnatého aroma.
Broskev může být vynikající svěží tečkou po letním obědě či večeři, ale i snídaní či přesnídávkou.

Broskvový salát je nenáročný recept, který je nejlepší z čerstvých lokálních plodů.

Množství:
5 středních žlutomasých šťavnatých broskví
Šťáva z ½ citronu
1 lžička medu

Oloupané nakrájené broskve opatrně promícháme s čerstvou citronovou šťávou a kapkou medu.
Nezdobíme, nepřeléváme omáčkami ani krémy!! Salát podáváme chlazený;  je úžasný právě svou jednoduchostí a přírodní chutí.

 

Článek z kategorie: | 2. 9. 2013 | Blanka